Sov gott i sköna rum, vakna till tuppen eller senare…
Upplev känslan av ett riktigt hemma-hos-boende, långt från hotellen i stan. Hos oss finner ni både lugnet och tystnaden.

Prosten Bröms kammare är ett av två övernattningsrum som är exklusivt inredda med vackra möbler och sköna sängar. Rummen har fått sina namn efter historiska personer som bott på gården. Rummen ligger på andra våningen med vacker utsikt över trädgårdsparken. Rummen har direkt utgång till var sin balkong på 45 kvm med bord och stolar, solsängar samt parasoll. Eget separat WC med dusch. Tillgång till salong, gym och trädgård. Ankomstdagens eftermiddag finns en lätt afternoon tea framdukad och på morgonen en god lantfrukost.

Petrus Isaaci Bröms, var präst här i Tensta socken under 1600-talets senare hälft. Efter teologiska studier i Uppsala blev Petrus huspredikant hos riksrådet, friherre Claes Hansson Bielkenstierna på Årsta och Åkeshov och hans hustru Barbro Natt och Dag. Efter en tid som komminister i Riddarholmskyrkan, Stockholm, blev han kyrkoherde här i Tensta, riksdagsman för prästerståndet och ingick i kung Karl XI tredje häxerikommission.

Pris: 1450 kr per rum och dygn.
Förfrågningar och bokning via ”Kontakt” alternativt maila till: nortunagard@gmail.com

%d bloggare gillar detta: